سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرسشکده
بسم الله المختار
سلام...
نکات زیر حاصل مطالعه ی کتاب "آزادی در اندیشه ی امام خمینی" (ره) و استخراج مختصات اصلی و کلیدی این مفهوم مهم در اندیشه های بزرگ طلایه دار آزادی بشر از قیود مادی در عصر حاضر است :
کتاب فوق الذکر که موسسه ی تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) آنرا منتشر کرده است بوسیله ی آقای داستانی بیرکی تدوین شده است و شامل بخشی از سخنرانی ها ، مصاحبه ها و نامه های امام خمینی (ره) با محوریت آزادی یا در ارتباط غیر مستقیم با آن است .
و اما نکاتی که از نظر من حائز اهمیت بودند عبارتند از :
1. آزادی مفهومی بدیهی و طبیعی بوده و از نظر ایشان ریشه در فطرت آدمی دارد فلذا نیاز به تعریف ندارد.
2. آزادی در نسبت با دو مفهوم معنا می یابد : الف) در نسبت با سلطه که به معنی آزادی ملت از سلطه است . ب) در نسبت با نفسانیت که به مفهوم آزادی از قیود مادی و رهایی از نفسانیات است .
3. آزادی باید ذیل معنویت و اسلام تعریف شود .
4. آزادی بالاترین و با ارزش ترین نعمت پروردگار است .
5. آنچه بیش از همه در رابطه با آزادی مهم است کاربرد آزادی یا به عبارت دیگر "آزادی برایِ" است .
6. آزادی نیز مانند تمامی نعمات الهی وسیله ای برای امتحان بشر است .
7. حدود آزادی آن است که در اسلام و شرع مقرر گشته است .
8. یک از مرزهای محدود کننده ی آزادی عدم سوء استفاده و توطئه است .
9. آزادی بیان باید در کنار بصیرت و دوراندیشی و توجه به اهمیت و  ضرورت وحدت کلمه باشد تا آسیبی به اصل نظام و اسلام وارد نسازد .
کتاب "آزدی در اندیشه ی امام خمینی" (ره) علاوه بر نکات ذکر شده در بالا حاوی مطالب دیگری نیز بود که هم بدلیل نبود فضا و هم اهمیت کمتر ذکر آن لازم دیده نشد ولی در عین حال مطالعه این کتاب را برای محققین و پژوهشگران و نه تمامی اقشار مناسب و مفید می دانیم .
والسلام علی من التبع الهدی


[ شنبه 87/7/27 ] [ 12:19 صبح ] [ دازاین ]

بسم الله المذل

فسیروا فی الارض فنظروا کیف کان عاقبه المکذبین ...

در طول مطالعه ی کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی و بعد از اتمام آن نکاتی چند نظرم را جلب کرد که ذکر آنها را در اینجا خالی از لطف ندیدم :

1. فردوست در خاطرات خود در جلد اول کتاب میکوشد خود را تبرئه کند و مسئولیت تمام اعمال انجام شده در حوزه ی فعالیت خود را متوجه شخص محمد رضا کند و خود را فردی بیگناه نشان دهد که توجه به این نکته غفلت از نقش این ارتشبد را که در راس مهم ترین سازمانهای اطلاعاتی رژیم سابق قرار داشته منتفی میسازد .

2. توجه به خاستگاه اجتماعی و طبقاتی فردوست و جایگاه وی در نظام دیوانسالاری حکومت پهلوی به درک بهتر نوع نگاه وی به حوادث،رویدادها،افراد و ... کمک میکند .

3. مطالعه ی خاطرات فردوست هرچند بسیار مفید و لازم میباشد اما بهیچ وجه کافی نبوده و برای فهم هرچه کامل تر وضعیت رژیم سابق تورق در دیگر کتب از این دست (خاطرات) و همچنین تحلیل های ارائه شده از سوی متفکرین داخلی وخارجی راجع به انقلاب و سلطنت پهلوی و اسناد و مدارک سرویس های جاسوسی ساواک ، سیا و ... لازم میباشد .

4. نقش پررنگ و موثر سرویس های جاسوسی غرب در نظام تصمیم سازی در قبل از انقلاب که در جای جای کتاب به چشم میخورد از دیگر نکات در خور توجه است .

5. بخش انتهایی خاطرات فردوست که به حوادث بعد از انقلاب خصوصا سالهای حاکمیت دولت موقت میپردازد از جهت روشن شدن بسیاری از مسائل و مواضع اتخاذ شده از سوی اشخاص در آن سالها بسیاز حائز اهمیت است .

6. جلد 2 تماما حاصل تحقیقات پژوهشگر برجسته معاصر عبدالله شهبازی میباشد که در حقیقت مصاحبه گر فردوست و ویراستار خاطرات وی نیز خود اوست که نوع نگاه او از دریچه ی اسناد سازمانهای اطلاعاتی جالب و بدیع است .

7. فصل بندی کتاب به تفکیک رجال و شخصیت های رژیم پهلوی هم رجوع به مطالب در ارتباط با آنها را آسان ساخته و هم راه را برای دیگر محقیقن در این حوزه هموارتر نموده است .

8. تاکید فراوان و گاه آمیخته با اغراق مولف بر نقش ریپورتر ها در ساختار تصمیم گیری دول غربی و همچنین شخص پادشاه بعضا باعث کم رنگ نشان دادن تاثیر فراوان دیگر عناصر و عوامل میشود که مطالعه ی کتب دیگر در این حوزه میتواند از افتادن در این دام جلوگیری کند .

9. درج تصویر  اسناد و مدارک استفاده شده در کتاب در پیوست پایانی جلد 2 استناد به محتویات کتاب را مطمئن تر کرده و صحت ادعا های مندج در متن کتاب را اثبات میرساند .

10. در مجموع کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی از جمله کتب بسیار ارزشمند و گرانسگ در نوع خود بوده و مطالعه ی آن برای هر پژوهشگر و علاقه مند به تاریخ خصوصا تاریخ معاصر لازم بوده که این جایگاه بدلیل نوع نگاه خاص و بدیع مولف و فردوست به حوادث و رویداد ها میباشد .

- قبلا از تمام عزیزانی که با ارائه ی نظرات(تفضلات) ارزشمند خود راجع به متن فوق و همچنین کتاب به بنده لطف میکنند تشکر میکنم .

والسلام علی من التبع الهدی


[ شنبه 87/7/20 ] [ 8:32 عصر ] [ دازاین ]

سلام

این چند مدت امکان ارسال یادداشت جدید برام وجود نداشت ! چون الان دانشگاه هستم و اینترنت دانشگاهم به خاطر انتخاب واحد فعلا تعطیله منتهی این تاخیر باعث پربار تر شدن یادداشت های آتی میشه که خوب اینم جنبه ی خوبه قضیه هست . همین الان چند تا یادداشته آماده هست که اگه خدا قبول کنه بعد از باز شدن اینترنت میفرستم . فعلا یا علی


[ شنبه 87/7/13 ] [ 9:43 عصر ] [ دازاین ]
درباره وبلاگ

مدیر وبلاگ : دازاین[181]
نویسندگان وبلاگ :
کودکی به خط سالهای هزار و سیصد و انار
کودکی به خط سالهای هزار و سیصد و انار (@)[7]


قوى باشید، احساس ضعف نکنید، به خدا متکى باشید، «اشدّاء على الکفّار رحماء بینهم» باشید، و اگر با هم بودید، هیچ‌کس نمى‌تواند به شما آسیبى برسان ! وصایای امام خمینی در بیمارستان به امام خامنه ای ...
موضوعات وب
امکانات وب
بازدید امروز: 44
بازدید دیروز: 12
کل بازدیدها: 248535